Koninklijke Muziekkapel van de Marine

Video

Historiek

 

Op 1 juli 1947 werd de Muziekkapel van de Zeemacht officieel opgericht. In 1995 veranderde die naam in Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Marine.

Sinds 2010 loodst kapelmeester Bjorn Verschoore het orkest door diverse prestaties zoals concerten, militaire plechtigheden, taptoes en cd-, radio- en tv-opnames. 

De Royal Band of the Belgian Navy groeide uit tot een van de meest toonaangevende militaire orkesten in de wereld. 

De huidige formatie van 36 professionele musici onderscheidt zich door de talloze cross-overs naar het pop-, jazz- en bigbandrepertoire. De huidige identiteit van dit orkest bestaat uit entertainment, klasse en show.

Samenwerkingen met grote namen als Johnny Logan, Tutu Puoane, Paquito D’Rivera, Belle Perez, Paul Michiels, Bert Joris,… zijn niet meer weg te denken. Composities en arrangementen worden op maat van het orkest geschreven.

Het indrukwekkende palmares van dit orkest omvat vele performances bij taptoes en gerenommeerde festivals wereldwijd: in Halifax, Quebec, Norfolk, Avenches, Luzern, Inverness, Birmingham, Nanchang,… 

Als waardige ambassadeurs van ons land en van de Belgische muziek, vervult de Muziekkapel een belangrijke rol als pr-platform van Defensie.

 

 

Chef de musique

Kapelmeester Bjorn Verschoore

Curriculum Vitae

Bjorn Verschoore (ºIzegem, 1979)

Oppermeester-chef  /  Kapelmeester

Hij studeerde saxofoon aan de stedelijke muziekacademie te Izegem om daarna aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel in 2002 het diploma 'Meester in de
muziek' te behalen met grote onderscheiding in de klas van Norbert Nozy.

Verder studeerde hij saxopfoon, directie en jazz en lichte muziek aan het Real Conservatorio Superior de Musica de Madrid (Es) en aan het koninklijk Conservatorium van Gent.

Hij is als saxofonist ook actief bij “Die Verdammte Spielerei” en is geregeld te gast als solist bij het Brussels philharmonic, het Symfonieorkest van Vlaanderen, Het Antwerp Symphony
Orchestra en de Vlaamse Opera.

Hij vervulde gastdirecties bij o.a. het Orkest van de Nederlandse Luchtmacht. Zijn militaire loopbaan begon in 2001 als saxofonist bij de Koninklijke Muziekkapel van de Marine.

Lees meer