Staf

Welkom op de nieuwe website van de Koninklijke Muziekkapellen van Defensie.

Welkom op de nieuwe website van de Koninklijke Muziekkapellen van Defensie.

De Belgische Defensie beschikt vandaag over drie professionele muziekkapellen. Zij vervullen voor Defensie op de eerste plaats de rol van ambassadeur om de militaire identiteit, tradities en de militaire gebruiken te tonen en te beklemtonen. Over heel het land zorgen zij voor de muzikale omlijsting bij militaire plechtigheden en talrijke herdenkingsactiviteiten.

Met jaarlijks meer dan 50 concerten en geregelde CD-producties vormen de drie orkesten zonder meer een ideaal PR-instrument voor Defensie. Bovendien kan Defensie via deze concerten talrijke sociale projecten ondersteunen. Jaarlijks brengen zij een vijftal nieuwe CD’s op de markt.

Nationale en internationale organisatoren van muziekfestivals en taptoes verwelkomen graag een van onze orkesten. Drie dynamische en jonge dirigenten staan immers garant voor muzikale topkwaliteit in een zeer breed muzikaal spectrum.

Elk van de orkesten - het oudste al meer dan 180 jaar- bouwt nog jaarlijks haar eigen sound en muzikale identiteit verder uit. Van het grote klassieke repertoire tot hedendaagse pop, rock & jazz! Op haast elke muzikale smaak kan Defensie een antwoord bieden.

De drie orkesten tellen samen bijna 200 professionele muzikanten. Allen beschikken ze over een of meerdere diploma’s van een Koninklijk Conservatorium. Hiermee is de Belgische defensie een belangrijke werkgever voor professionele uitvoerende muzikanten.  Wie interesse toont in een veelzijdige loopbaan als militair muzikant, verwijzen we graag naar de jobsite van defensie. http://www.mil.be/nl/vacature