Belgian Defence International Tattoo 2024

We kijken er naar uit u te ontmoeten op de volgende editie!
Dankzij de bijzondere samenwerking tussen Defensie en de verschillende steden kan dit evenement GRATIS worden aangeboden.

Noteer alvast volgende data in 2024:

4 juni  Eupen
5 juni Leuven
6 juni  Antwerpen
7 juni  Doornik
8 juni  Brussel

Een absolute aanrader dus!

Editie 2022 was een gesmaakte en meer dan geslaagde Taptoe-reeks!  De eerste 'BELGIAN DEFENSE INTERNATIONAL TATTOO'

Voor de 1ste maal organiseerde de Belgische defensie een internationale militaire taptoe van dinsdag 31 mei tot en met zaterdag 4 juni in 5 Belgische steden: MONS, NAMUR, SINT-TRUIDEN, BRUGGE & BRUSSEL. Deze taptoe was oorspronkelijk gepland in mei 2020, n.a.v. de herdenking van 75 jaar bevrijding van België. Eindelijk, na 2 jaar uitstel vanwege COVID-19, kunnen we u dit fantastische evenement aanbieden.

Met deze taptoe wil Defensie beklemtonen dat ‘samenwerking’ een van de belangrijkste basispijlers is van de organisatie, zowel nationaal als internationaal. Bovendien wil Defensie een actieve partner zijn IN en VAN de maatschappij. Daarom is deze show een unieke co-productie tussen Defensie en de 5 deelnemende steden.

Het belang van internationale samenwerking wordt beklemtoond door de deelname van 4 buitenlandse militaire muziekkapellen.  Maar liefst 150 professionele muzikanten brengen een wervelende muzikale show, versterkt met videobeelden en lichtshow, telkens in openlucht op een historische locatie.

Het thema voor onze volgende editie zal in het kader van NATO en EU zijn. 

We nodigen alvast hiervoor enkele formaties van onze strategische partners uit:  Frankrijk, Duitsland, Nederland, Noorwegen.
Onze Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht zal resideren in deze editie 2024.