Belgian Defence International Tattoo 2024

We kijken alvast uit naar de volgende editie -> Eind mei 2024 !

Editie 2022 was een gesmaakte en meer dan geslaagde Taptoe-reeks!

Voor de 1ste maal in haar geschiedenis organiseerde de Belgische defensie een internationale militaire taptoe van dinsdag 31 mei tot en met zaterdag 4 juni in 5 Belgische steden: MONS, NAMUR, SINT-TRUIDEN, BRUGGE & BRUSSEL. Deze taptoe was oorspronkelijk gepland in mei 2020, n.a.v. de herdenking van 75 jaar bevrijding van België. Eindelijk, na 2 jaar uitstel vanwege COVID-19, kunnen we u dit fantastische evenement aanbieden.

Met deze taptoe wil Defensie beklemtonen dat ‘samenwerking’ een van de belangrijkste basispijlers is van de organisatie, zowel nationaal als internationaal. Bovendien wil Defensie een actieve partner zijn IN en VAN de maatschappij. Daarom is deze show een unieke co-productie tussen Defensie en de 5 deelnemende steden.

Het belang van internationale samenwerking wordt beklemtoond door de deelname van 3 buitenlandse militaire muziekkapellen.  Maar liefst 150 professionele muzikanten brengen een wervelende muzikale show, versterkt met videobeelden en lichtshow, telkens in openlucht op een historische locatie.

Het thema “De waarde van Vrijheid” vormde de rode draad in deze show.
Het hoeft geen verdere uitleg dat dit thema in de huidige internationale context brandend actueel is. We zijn ervan overtuigd dat de kracht van de muziek iedereen zal beroeren en nog meer zal overtuigen om stil te staan bij de waarde van vrede en vrijheid.

 

Deelnemende militaire muziekkapellen:

     Le Bagad de Lann-Bihoué (Frankrijk)
     The Representative Central Band of the Polish Armed Forces (Polen)
     The 2D Marine Division Band (USA)
     The Royal Band of the Belgian Navy (België)  -  Facebook

Vocals:   

     Stéphanie Demeulemeester en Tom Olaerts
 

Presentatie:    

     Ella Michiels 
     Manu Van Acker

 

Dankzij de bijzondere samenwerking tussen Defensie en de verschillende steden kon dit evenement GRATIS worden aangeboden.

Een absolute aanrader dus!

 

BERGEN

 

Affiche Mons

TICKETS & INFORMATIE

 

NAMEN

Affiche Namur

TICKETS & INFORMATIE

 

SINT-TRUIDEN

Affiche Sint Truiden

TICKETS & INFORMATIE

 

BRUGGE

Affiche Brugge

TICKETS & INFORMATIE

 

BRUSSEL

Affiche Brussel

TICKETS & INFORMATIE